FRISS HÍREINK

 

MOZIKLUB!
 
2023. november 30.
 

A Nemzeti Filmintézet és Annavölgy Község Önkormányzatának együttműködésével létrejött 10 alkalmas MOZIKLUB sorozat következő vetítése 2023. december 5-én (kedd) 17:00 órakor lesz. Ez alkalommal a PAPPA PIA című filmet nézhetik meg.
 


 

A belépés INGYENES!
 
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a vetítésre és az azt követő beszélgetésre az Annavölgyi Könyvtárba.
 
A programról bővebb információ :
Hidasiné Nánási Nikolett 06-70-334-94-14 telefonszámon.

 

Bővült 'Egy kis helytörténet' című rovatunk
 
2023. július 27.
 

Alig néhányan lehetünk akik emlékszünk, hogy volt itt Annavölgyön egy különös nevű bányabejárat, a Sztraka-táró. Talán még azt is tudja egy-két személy, hogy ennek az egykori tárónak a kezdeti szakasza még ma is megvan, és az Elekes Béla féle ház pincéjeként szolgál. De azt, hogy honnan származik ez az idegenes hangzású elnevezés, talán senki nem tudja.
 
Erről a titokról lebbentjük most fel a fátylat. Történt, hogy néhány napja telefonon megkeresett Sztraka Ferenc úr Budakesziről, és egy nagyon érdekes családi történetet mesélt el. Úgy godoltam története mások érdeklődésére is számot tarthat, ezért kértem, foglalja írásba. Ő ezt készséggel megtette, így most ezennel megjelentetjük 'Egy kis helytörténet' című rovatunkban Az Annavölgyi kapcsolat címmel.

 

Új írások honlapunkon
 
2023. május 18.
 

Kismértékben megváltoztattuk honlapunk menüszerkezetét. Az 'Egy kis helytöténet' rovatban találhatják olvasóink a régmúlttal, a mindennapi élettel, a kultúrával foglalkozó írásokat, sportéletünk legszebb, legdicsőbb éveinek emléket állító írásainkat a 'Helyi sporttörténet' rovatban, a bányászathoz kapcsolódó írásainkat pedig a 'Bányatörténetünk' rovatban helyeztük el.
 
Ezzel egyidőben három új anyaggal bővült a bányatörténet rovata. 'Nevek a Hőskorból' címmel egy összefoglalót olvashatnak az annavölgyi szénbányászat 1795-től 1868-ig terjedő időszakának kiemelkedő személyeiről, emellett 'Aloys Fischer a Térképész' illetve 'Ballus Zsigmond az Annavölgyi Hídember' című anyagokban olvashatják a kor két jelentős szereplőjének életleírását.
 
Az új anyagok birtokában szükségessé vált egy korábbi írásunk frissítése. Az annavölgyi szénterület térképeit bemutató összeállításunk Alois Fischer térképét ismertető fejezete fontos javításon, illetve bővítésen esett át.

 

Óvjuk környezetünket!
 
2020. november 18.