FRISS HÍREINK

 

FELHÍVÁS
 
2024. július 8.
 

FELHÍVÁS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁNAK EGYEZTETÉSÉRE
Annavölgy, Borbély sor – Gesztenyefa sor és Erkel Ferenc tér által határolt tömböt érintő építési hely módosításával kapcsolatban
 

Tisztelt Partnerek!
 
Tájékoztatom Önöket, hogy egyéni kérelemre folyamatban van a helyi építési szabályzat módosítása a Borbély sor – Gesztenyefa sor és Erkel Ferenc tér által határolt tömböt érintően az építési hely módosításával kapcsolatban.
 
A módosítás során három falusias lakóövezetbe sorolt telekről az építési hely megjelölése lekerült a szabályozási tervben. Ennek következtében a helyi építési szabályzat 10. §-ban szereplő módosuló általános rendelkezések szerinti építési helyen belül építhető lakóház és melléképülete az érintett telkeken.
 
Egyéb változás nem történik az építési feltételekben a tervezési területen belül.
 
Kérem amennyiben véleményt kívánnak adni, észrevételt tenni, szíveskedjenek interneten keresztül belépni az Elektronikus Térségi Tervezést Támogató Rendszerbe (a továbbiakban: E-TÉR), mivel azon keresztül lehet véleményezni a helyi építési szabályzat és szabályozási tervi változását. A véleményezésre 5 nap áll rendelkezésükre a felhívás megjelenését követően, vagyis 2024. július 8-13- ig lehet véleményt nyilvánítani.
 
Az E-TÉR elérhető az alábbi linken, ha az internet keresőjébe bemásolják azt:
 
https://www.oeny.hu/oeny/4tr/#/fooldal
 
Ekkor megjelenik az E-TÉR felülete, s „Bejelentkezés” gombra kattintva lehet megkezdeni a belépést.
 
Az E-TÉR-be történő bejelentkezéshez ügyfélkapu szükséges, melynek segítségével regisztrálni tudnak, mint véleményezők, s Annavölgyre rákeresve, a már ott is szereplő dokumentáció megtekinthető. Ezek után tudnak az E-TÉR felületén véleményt nyilvánítani, ha megjelenik a véleményezési lehetőség Annavölgy esetében.
 
Tájékoztatásul és segítségül a községi honlapon is megjelentetjük a véleményezésre szánt dokumentációt, de partnerségi észrevételként csak az E-TÉR-en keresztül lehet beérkezőt lehet az eljárás során figyelembe venni.
 
Csatolmányok:
 
1. Dokumentáció_Borbély sor
 
2. Annavölgy - Szabályozási Terv Jelmagyarázat
 
3. Annavölgy – Szabályozási Terv módosítás
 
Annavölgy 2024. július 8.
 
Bánhidi József
Annavölgy Község polgármestere

 

VÁLASZTÁS 2024
 
2024. május 15.
 

Választások Hírei rovatunkban megtalálja a helyi választási bizottság 2024. május 14-i határozatait a képviselő-jelöltek, valamint a polgármester-jelölt szavazólapjáról, egyben megtekintheti a szavazólapok mintáit is.

 

VÁLASZTÁS 2024
 
2024. május 7.
 

Választások Hírei rovatunkban megtalálja a helyi választási bizottság 2024. április 23-i, és 2024. május 6-i ülésének jegyzőkönyét, az egyéni listás képviselőjelöltek, valamint a polgármesterjelölt nyilvántartásba vételéről.
 
Képviselőjelöltek a szavazólapon feltüntetés sorrendjében:
Párkányi Norbert
Novák János
Tóth Titusz
Juhász-Révész Csilla
 
Pogármesterjelölt:
Bánhidi József

 

VÁLASZTÁS 2024
 
2024. április 4.
 

Választások Hírei rovatunkban megtalálja a helyi választási iroda közleményét a polgármester, az egyéni listás jelöltek és a nemzetiségi önkormányzati jelöltek állításához szükséges ajánlások számáról.

 

Bővült 'Egy kis helytörténet' című rovatunk
 
2023. július 27.
 

Alig néhányan lehetünk akik emlékszünk, hogy volt itt Annavölgyön egy különös nevű bányabejárat, a Sztraka-táró. Talán még azt is tudja egy-két személy, hogy ennek az egykori tárónak a kezdeti szakasza még ma is megvan, és az Elekes Béla féle ház pincéjeként szolgál. De azt, hogy honnan származik ez az idegenes hangzású elnevezés, talán senki nem tudja.
 
Erről a titokról lebbentjük most fel a fátylat. Történt, hogy néhány napja telefonon megkeresett Sztraka Ferenc úr Budakesziről, és egy nagyon érdekes családi történetet mesélt el. Úgy godoltam története mások érdeklődésére is számot tarthat, ezért kértem, foglalja írásba. Ő ezt készséggel megtette, így most ezennel megjelentetjük 'Egy kis helytörténet' című rovatunkban Az Annavölgyi kapcsolat címmel.

 

Új írások honlapunkon
 
2023. május 18.
 

Kismértékben megváltoztattuk honlapunk menüszerkezetét. Az 'Egy kis helytöténet' rovatban találhatják olvasóink a régmúlttal, a mindennapi élettel, a kultúrával foglalkozó írásokat, sportéletünk legszebb, legdicsőbb éveinek emléket állító írásainkat a 'Helyi sporttörténet' rovatban, a bányászathoz kapcsolódó írásainkat pedig a 'Bányatörténetünk' rovatban helyeztük el.
 
Ezzel egyidőben három új anyaggal bővült a bányatörténet rovata. 'Nevek a Hőskorból' címmel egy összefoglalót olvashatnak az annavölgyi szénbányászat 1795-től 1868-ig terjedő időszakának kiemelkedő személyeiről, emellett 'Aloys Fischer a Térképész' illetve 'Ballus Zsigmond az Annavölgyi Hídember' című anyagokban olvashatják a kor két jelentős szereplőjének életleírását.
 
Az új anyagok birtokában szükségessé vált egy korábbi írásunk frissítése. Az annavölgyi szénterület térképeit bemutató összeállításunk Alois Fischer térképét ismertető fejezete fontos javításon, illetve bővítésen esett át.

 

Óvjuk környezetünket!
 
2020. november 18.