Kezdőlapra



Főételek

 


Zöldséges rakott tészta Csallóközaranyosból


Hozzávalók:

1 db csirkemell, 1 csomag makaróni, 50 dkg vegyes zöldség, 25 dkg csemegekukorica, 50 dkg paradicsom, 1 fej hagyma, 25 dkg trappista sajt, 5 dkg vaj, vagy olaj, só, bors, kakukkfű, bazsalikom, 2 db babérlevél.

Elkészítés:

A csirkemellet megsózzuk és a vajban, vagy az olajban puhára sütjük. Ha megsült kivesszük deszkára és csíkokra vágjuk.
A megmaradt olajban megforgatjuk a lereszelt hagymát, majd beletesszük a héjától megtisztított kockákra vágott paradicsomot, a kockákra vágott vegyeszöldséget, és a csemegekukoricát.
Beletesszük a babérlevelet, a sót, a borsot, a kakukkfüvet, a rozmaringot és puhára pároljuk. Ha megpuhult belekeverjük a csíkokra vágott csirkemellet.
Amíg a zöldség párolódik, kifőzzük a makarónit és meglocsoljuk 2 evőkanál vajjal, vagy olajjal.
A tepsi aljára tesszük a makaróni felét, majd rátesszük a zöldséges húst.
Megszórjuk egy kis reszelt sajttal, majd betakarjuk a tészta másik felével.
A tetejére rászórunk reszelt sajtot, majd forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranysárgára pirul.
Ha kész melegen tálaljuk. Kínáláskor tegyünk egy kis reszelt sajtot az asztalra

Megjegyzés

A kakukkfüvet és a bazsalikomot ne sajnáljuk belőle mert attól lesz igazán finom.



Főételek