Kezdőlapra



Főételek

 


Tojáskrokett


Hozzávalók:

5 db keményre főtt tojás, 1 db nyers tojás, 2 db tejben áztatott zsömle, 1 csokor petrezselyemzöld, zsemlemorzsa, egy csipet bazsalikom, őrölt bors, só.

Elkészítés:

A keményre főtt tojásokat sajtreszelőn lereszeljük. Beletesszük a kifacsart zsömlét, a nyers tojást, a petrezselyemzöldet. Rászórjuk a fűszereket, majd annyi zsemlemorzsát teszünk bele, hogy formázható masszát kapjunk.
A masszából vizes kézzel rudakat formázunk és meghempergetjük zsemlemorzsában.
Bő forró olajban hirtelen kisütjük.

Megjegyzés

Ebből a mennyiségből 12 db krokettet készíthetünk.
Főzelékek mellé feltétként, húsok mellé köretként, sőt, bármilyen mártással önálló ételként is fogyaszthatjuk.



Főételek