Kezdőlapra



Főételek

 


Szilvás csirkecomb


Hozzávalók:

4 db csirke felsőcomb, 10 dkg vaj, só, tárkony, őrölt bors, kakukkfű, 3-4 evőkanál cukor, 20-25 szem kékszilva, 1-2 kanál liszt.

Elkészítés:

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tárkonnyal, majd a vajban készre sütjük.
Hőálló tálra szedjük, majd elkészítjük a mártást.
A cukrot karamellizáljuk, beletesszük a kimagozott és félbevágott szilvát, megszórjuk kakukkfűvel, majd óvatosan hogy ne nagyon törjük, megforgatjuk a karamellben.
Ha a karamell elolvad, annyi habarással sűrítjük a levét, hogy mártás sűrűségű legyen. Ha kész, ráöntjük a csirkecombokra és már tálalható is.
Köretnek rizst adunk hozzá.

Megjegyzés

Arra vigyázzunk, hogy a szilvát ne nagyon főzzük meg, mert akkor nagyon puha lesz. Inkább hagyjunk hogy egy kis karamell egészben maradjon.



Főételek