Kezdőlapra



Főételek

 


Marcsi Spanyol madár receptje Párkányból


Hozzávalók:

8 szelet sertéscomb, 4 szelet bacon, 2 db főtt tojás, 2 db közepes csemegeuborka, 2 fej közepes hagyma, késhegynyi pirospaprika, 1 teáskanál mustár, 3-4 evőkanál olaj, só, bors, 1 evőkanál liszt.

Elkészítés:

A húsokat vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd ráteszünk egy fél szelet bacont, egy hosszában elvágott negyed szelet főtt tojást, és egy negyed csemegeuborkát.
Hústűvel összetűzzük és forró olajban, hirtelen megsütjük mind a két felét. Kivesszük a lábosból és a zsiradékban, megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
Ha a hagyma megpirult vissza tesszük a tekercseket, és annyi vizet rakunk alá ami ellepi a húsokat. Beletesszük a kicsi pirospaprikát, a fűszereket, a mustárt, és puhára főzzük.
Ha a hús megpuhult rászórjuk a lisztet, amitől egy kicsit besűrűsödik.
Rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Marhahúsból finomabb.
Az ízesítéstől mindenki a saját szájíze szerint eltérhet. Úgy is finom.



Főételek