Kezdőlapra



Főételek

 


Csilla Penne ala Grande Ladislao receptje Ceglédről


Hozzávalók:

1 csirke melle, 1 cukkini, 3 dl tejszín, 1 dl fehérbor, 3-4 gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál pesto, pici olaj, pici parmezán sajt (reszelt), penne tészta, oregáno.
Pesto elkészítése.
Ízlés szerint: Bazsalikom, Fokhagyma, Fenyőmag, Parmezánsajt, 1-2 teáskanál olivaolaj. Turmixgépben összeturmixoljuk. Az állaga krémszerű legyen.

Elkészítés:

Pici olajon a felcsíkozott, oregánóval, sóval megszórt csirkemellet megsütjük, majd rádobjuk a kicsi csíkokra vágott cukkinit, kb 3-4 percig sütjük a hús mellett.
Ezután rátesszük a péppé zúzott fokhagymát és a pestot. 1-3 percig hagyjuk hogy összepárolódjanak. Aztán jön a bor, majd pár perc múlva a tejszín.
Miután felforrt, még pár percig hagyjuk főni és kész.
Sós, olajos vízben kifőzött penne tésztával tálaljuk. Reszelt parmezánnal meghintjük a tetejét.

Megjegyzés

Ez a mennyiség 2 főre elég.



Főételek