Kezdőlapra



Főételek

 


Csülökpörkölt bográcsban


Hozzávalók:

6 fej hagyma, 1.5 dl olaj, 6 db. krumpli, 1 hátsó csülök, paprika, só, bors, 1 csipet majoranna, 1 csipet őrölt kömény, 1 db. paprika, 1 db. paradicsom

Elkészítés:

A hagymát összevágjuk, a csülköt nagyobb darabokra vágjuk.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, beletesszük a csontot, majd rátesszük a csülköt, ízlés szerint fűszerezzük. Megvárjuk mennyi levet enged, és ha kell felöntjük egy kis vízzel. Fakanállal kevergetni nem kell, elég ha a bográcsot forgatjuk. Ha forgatás közben halljuk hogy a csontok forognak akkor nem fog leégni.
Szép csendesen forraljuk, amíg majdnem teljesen megpuhul, (kb. 90 perc) majd beletesszük az egészben hagyott krumplit és puhára főzzük.
Mire a krumpli megpuhul kész a pörkölt is.
A húst azért kell nagyobb darabokra vágni, mert az apróbbak főzés közben szétmorzsolódnak.

Megjegyzés
Az olajjal csínján kell bánni, mert a csülök sok zsiradékot enged ki magából. Nehéz és laktató étel.



Főételek