Kezdőlapra



Főételek

 


Csirkemell meggymártással


Hozzávalók:

1 filézett csirkemell, olaj, tárkony, kakukkfű, só, bors.
Mártáshoz: 3-4 evőkanál cukor, 30 dkg meggy, 1 teáskanál liszt,

Elkészítés:

A csirkemellet 6 darabra vágom. Sózom, borsozom, majd az olajon hirtelen megsütöm mindkét felét. Megszórom tárkonnyal, kakukkfűvel, és készre párolom.
Ha kész forró tálra szedem, amíg elkészítem a meggymártást.
A meggymártással gyorsan kell dolgozni, mert különben szétfő, és akkor nem olyan gusztusos.
A lisztet elkeverem egy kis vízzel, hogy amikor gyorsan kell, kéznél legyen. A cukrot karamellizálom, majd beleteszem a kimagozott meggyet és gyorsan átforgatom az egészet.
Megszórom kakukkfűvel, tárkonnyal. A cukros levet behabarom a liszttel, egy pár pillanatig keverem és már kész is van.
Forrón ráöntöm a csirkemelldarabokra, majd melegen rizzsel tálalom.

Megjegyzés

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.



Főételek