Kezdőlapra

 

'Annavölgy-községért' kitüntetésben részesült
2014. évben

 

 

Vereckei Kálmán

 

Vereckei Kálmán, aki több mint 7 évtizede Annavölgy meghatározó személyisége, azon kevesek közé tartozik, akinek a személyi igazolványában a „született” rovatban az áll, hogy Annavölgy.
Igen… Ő azon szerencsések egyike, aki szó szerint itt Annavölgyön látta meg a napvilágot és a diákévek után sem fordított hátat szülőfalujának, hanem itt helyben helyezkedett el a bányaüzemnél és alapozta meg jövőjét.
Családot alapított, melyet példásan, nagy szeretettel, sok munkával, odafigyeléssel nevelt, rengeteg élménnyel ajándékozott meg és családfenntartóként tartotta egyben.
Fiatalemberként tele energiával nemcsak a magánéletét tartotta szem előtt, hanem már nagyon fiatalon, 1954-ben bekapcsolódott a közösségi életbe, konkrétan a kor legnépszerűbb sportágába, a futballba. Igazi csapatjátékosként erősítette évtizedekig a Bányász Sportegyesületet, szinte minden poszton jól teljesített, de igazán középhátvédként szeretett a pályára lépni. A térségben egyedülállóan jól alkalmazta az úgynevezett „becsúszó” szerelést, mellyel ismerté vált környezetében.
Az aktív futballozással sajnos 1972-ben, egy térsérülés miatt szakítania kellett, de az Egyesületet nem hagyta cserben. Dorog térségében szinte egyedülálló kezdeményezéssel megalakította a Természetjáró Egyesületet és évekig vezetőként működtette.
1997-ben egy felkérésre ismét „rendelkezésre” állt, és a Bányász Sportegyesület segítségére sietett. Kovács Emil elnök mellett elnökhelyettesként, és B. Tódor Imréné gazdasági vezetővel nem túlzás, hogy páratlan triót alkottak. Az egyesületet a megszűnés határából hozták vissza. Közel 10 évig időt és fáradságot nem kímélve nap, mint nap az annavölgyi sport felvirágoztatásáért dolgozott, jótékonysági bálok, majálisok szervezésével, adományok gyűjtésével sikerült az egyesület leltári értékét a hatszorosára növelni.  
Éveken keresztül jó házigazdaként működtette a Gerecse Vándortábort, melynek köszönhetően nyaranta sok száz gyermek ismerkedett meg Annavölggyel és vitte országszerte településünk jó hírét. A sport mellett kiemelkedő Kálmán bácsi természetszeretete, az öntudatos környezetbarát életmód. Mindig „nyitott” szemmel járt a településen, segítő szándékú kritikáit, észrevételeit precízen feljegyezte és megosztotta velünk.
1997-től önálló Annavölgy település képviselő-testületében kezdetben a szociális bizottság tagjaként, majd vezetőjeként megfelelő szociális érzékenységgel, jó szakértelemmel foglalkozott településünk lakóival.  
2006-tól 2010-ig képviselőként segítette az önkormányzat munkáját.  
 
Hálával és köszönettel tartozunk a futballért, a sportért, Annavölgyért tett több évtizedes áldozatkész munkájáért, melyet az „ANNAVÖLGY KÖZSÉGÉRT” kitűntetés átadásával köszönünk meg.  

 

Vissza