Kezdőlapra

 

'Annavölgy-községért' kitüntetésben részesült
2011. évben

 

 

Dér József

 

Ez évi kitüntetettünk Dér József, aki 40 évig dolgozott pedagógusként településünk iskolájában. A mindennapi tanítás mellett 10 évig csapatvezetői, csaknem 15 évig az igazgatóhelyettesi, 8 és fél évig az igazgatói teendőket is lelkiismeretesen, gondosan, odaadóan látta el.

Azon kevesek közé tartozik, akik egy munkahelyen töltötték el aktív munkáséveiket, 1963. augusztus 1-től 2005. áprilisig a Sárisáp-Annavölgyi Általános Iskola pedagógusa volt. Több évig vezette sikeresen az iskolai rajz szakkört. Tanítványai többször értek el dobogós helyezést a járási rajzversenyeken. Az iskola ablakait a mai napig a festményei díszítik.
25 évig úttörő-elnökségi, 15 évig pártbizottsági, 10 évig tanácstag volt. Lelkiismeretes munkáját több ízben elismerték. Kitüntetései:
 
    Kiváló úttörővezető (1968)
    Oktatásügy kiváló dolgozója (1974)
    Úttörővezetői érdemérem (1977)


1989-ben hathatós közreműködésével elkészült és átadásra került községünk új, 2 szintes, 10 tantermes iskolája. 80 év után megvalósult az 1 műszakos tanítás Sárisáp-Annavölgyön.

1997-től bekapcsolódott az önálló vált Annavölgy település közéletébe, ő lett a község első polgármestere, mely pozíciót 2002-ig töltötte be. Nevéhez fűződik a Polgármesteri Hivatal és az Idősek Klubja kialakítása, a település szennyvíz-csatornázása és a település központjába vezető új út megépítése, mely feltétele volt a menetrendszerinti autóbusz-járatoknak.

Néhány év pihenés után 2010-től ismét bekapcsolódott a közéletbe, beválasztották a képviselő-testület tagjai közé, jelenleg alpolgármesteri tisztséget tölt be. Élete során mindig kiemelt figyelemmel fordult a természet felé, szívén viselte a zöldterületek bővítését, karbantartását.

Az oktatásért, közéletért, és Annavölgyért végzett több évtizedes, áldozatkész munka iránti hálánkat és köszönetünket fejezik ki az „Annavölgy Községért” kitüntetés!

 

Vissza