Kezdőlapra

 

'Annavölgy-községért' kitüntetésben részesült
2012. évben

 

 

néhai Gáldi Ernő

 

"A vidéki emberek közül keveseknek adatott meg, hogy akár csak egyszer is eljussanak élő koncertre, hangversenyre. Mi itt Annavölgyön megismerhettük ezt a csodálatos érzést. Remélem rajtam kívül még sokan vannak olyanok, akik örömmel és nosztalgiával emlékeznek vissza a régi szép időkre.
 
Az első élményemet egy Schubert-dalokból összeállított fellépés adta. A Dorogi Művelődésiházban szerepeltünk mi, énekkaros tanulók, és az Annavölgyi zenekar, természetesen Gáldi Ernő karnagy úr vezetésével.
 
A másik nagy csoda egy zenekari koncert volt -itt, ezek között a falak között- melyet főleg Albinoni Adagio-ja tett felejthetetlenné.
 
Had idézzek egy újságcikkből:
 
A Sárisápi és Annavölgyi Egyesített Bányászzenekar szereplése meglepetést volt. Kitűnő kezű karmestert kaptak Gáldi Ernő személyében, aki nem csak jó muzsikus, de értékes interpretátor is. Az Adiagioban annyi muzikalitás és zenei motiválás volt, hogy előadásakor éreztük: Ez már igazi zene!
 
És még egy újság értékelése egy másik fúvószenei versenyről:
 
Örömmel üdvözölte a fúvósok nagy családja az újáéledt Sárisáp - Annavölgy Egyesített Fúvószenekart Gáldi Ernő vezényletével, aki minősítést kért zenekara számára, s kitűnő játékukkal meg is szerezték az Ezüst-lantot.
 
Köszönjük karnagy úrnak - sajnos már csak leányai, Éva, Judit és Hilda útján- mindazt a szépet és jót, amiben részünk lehetett sok-sok éven keresztül."
 
/Czerok Gézáné, Kovács Edit/
 
Gáldi Ernő 1922-ben született Salgótarjánban, az akkor még Grósz nevet viselő családba. A családnak sok zenekedvelő és zenéhez értő tagja volt. Már 4 éves korában kitünt zenei tehetségével. Első hangszere a dob. Zeneakadémiát végzett.
1946-ban költöztek Annavölgyre, ahol pedagógusként dolgozott feleségével együtt. Három gyermekük született: Éva, Judit és Hilda. 1956-ban költöztek Dorogra, de kapcsolata az annavölgyi zenekarral töretlen maradt. Sok-sok munkával sikerült elérnie, hogy évtizedekig gyönyörködhessünk a zenekar játékában.

 

Vissza