Kezdőlapra

Megosztás:

   

 

Téli túra
 
2016 december 30.
 

Túránkat XIV. alkalommal hagyományosan két ünnep között december 28-án 17 órai indulással hirdettük meg.
 

Kizárólag facebook és „riadólánc” segítségével jutott el a túra időpontja az érdeklődőkhöz.
254fő 26 településről (Annavölgy, Sárisáp, Budapest, Dorog, Tokodaltáró, Solymár, Bajót, Tokod, Csolnok, Nagysáp, Mogyorósbánya, Esztergom Pilisvörösvár, Almásneszmély, Dág, Tát, Kesztölc, Rábapatona, London, Pilisborosjenő, Máriahalom, Piliscsév, Kistarcsa, Lábatlan, Nyergesújfalu, Úny) jelent meg az annavölgyi Fő téren a Mindenki Karácsonyfája alatt.
 
A polgármester rövid köszöntője után a „legek” díjazása következett.
 
Legidősebb féri túrázó a sárisápi Marlok Ferenc, 1939-es születésű,
Legidősebb női túrázó a sárisápi Bezzeg Józsefné 1940-es születésű,
legfiatalabb résztvevő a bajóti Tóth Botond 2014-es születésű, természetesen a legfiatalabb gyermek szülei segítségével tette meg a távot és ő kölyökpezsgőt vihetett haza a túra emlékére.
 
A túra napján épp a fél évszázados születésnapját ünneplő sárisápi Hunyadi Ferenc a nagy taps mellé szintén egy üveg pezsgőt kapott a szervezőktől.
 
A kötelező regisztrációnak köszönhetően, díjazhattuk a legtávolabbról érkezett Karacs Nórát is, aki Londonból jött közénk.
A legnagyobb szervezett csoport a tokodi Pá-di- di táncegyüttes 25 fővel érkezett és erősítette a túrázók csoportját, de a helyi Bányász Sportegyesület lány focicsapatát is 13 fővel köszönthettük, vezetőjük Hidasiné Nánási Nikolett.
 
A túra hagyományosan Annavölgyről indult az erdőn keresztül Csolnok érintésével Dorog központjában zárult, mintegy 8 km távval.
 
A három órás sétát félúton a csolnoki sportpályánál egy rövid pihenővel szakítottuk meg, ahol a Dorogi Bányász Vadásztársaság két tagja, Demeter László és Stósz József forralt borral és citromos teával kínálta a bátor és kitartó résztvevőket.
 
A forró italok mellé 570 szelet hagymás zsíroskenyér is könnyedén elfogyott, amit az annavölgyi nyugdíjasklub Harcosfalvi Jánosné irányításával készített.
 
A sötét erdőben való biztonságos közlekedést a Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület és a nemrég alakult Sárisápi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai garantálták.
 
Köszönjük munkájukat, szerencsére idén sem kellett igénybe venni „élesben” a szolgálatukat.
Minden résztvevő épségben, jó kedvvel sok-sok élménnyel térhetett haza a XIV. Téli Túlélő Túráról.
 

 



Vissza