Kezdőlapra
Készülődés!
 
2016 február 12.
 
Annavölgy Község Önkormányzata és a JELZEK Közösségfejlesztő Egyesület” FALUSI DISZNÓTOR” elnevezéssel hagyományőrző rendezvényt szervez 2016. február 20-án Annavölgy Fő terén.
Lázas készülődés vette kezdetét Annavölgy Fő terén. Az egy hét múlva kezdődő rendezvényen hat sertés kerül feldolgozásra.
A sertések feldolgozásában hat csapat méri össze tudását.
A JELZEK közösségfejlesztő egyesület, egy annavölgyi baráti csapat, a Sárisáp Annavölgy Polgárőr Egyesület, a Holofon zrt, a Csolnoki Német Nemzetiségi Önkormányzat, és egy Budapestről érkező családi vegyes csapat.
A csapatok rendelkezésére áll egy-egy kerítéssel elválasztott „Falusi udvar” melynek berendezése minden csapat saját egyéniségét, arculatát tükrözi.
A nyilvános program előtt a csapatok és a feldolgozandó sertés is keresztelőn esnek át, melyet jófajta pálinkával pecsételnek meg.
A hivatalos program 8 órától kezdődik a disznók látványos feldolgozásával, kolbász- és hurkatöltéssel, hagyományos ételek készítésével. Hagymás sült vér, pecsenyesütés, disznótoros készítése, kóstoltatással.
A rendezvény nyilvános, azon bárki részt vehet nézelődőként, illetve kóstolójegyekkel bármely csapat kínálatából kóstolhatók lesznek az épp aktuálisan elkészült ételek.
KÓSTOLÓJEGYEK A HELYSZÍNEN VÁLTHATÓK
A kóstoláshoz kenyér és savanyúság-pult áll rendelkezésre.
A jókedv fokozása érdekében pálinka és forralt bor, a hideg ellen forró tea fogyasztása javasolt.
A csapatok összetétele és a tervezett kísérőprogramok garantálják a jókedvet és szórakozást!
Amíg a szülők nézelődnek a gyerekekről sem feledkezünk meg.
Kiegészítő programként lovagoltatás, rajzfilm-vetítés, kosárhinta, arcfestés és egyéb játékos vetélkedők állnak rendelkezésre.
Sztárvendégeink a délután folyamán: Ihos József (Kató néni), valamint Benkő Péter színművész és barátai gondoskodnak a hangulat fokozásáról.
17 órától közös disznótoros vacsora elfogyasztása, melyhez a zenét a Gramofon zenekar szolgáltatja.
A rendezvény célja a régi idők vidéki disznóvágásait bemutató látványos , hagyományőrző tevékenység.
Az ilyenkor használt speciális eszközök, felszerelések, edények és a sertés feldolgozásának különböző mórszerei eredeti módon és közegben történő szemléltetése.
A disznóvágáshoz tartozó jókedvet, humort, az ehhez szükséges „elmaradhatatlan „ italokat, a menetközben elkészített aktuális kóstolókat, valamint a nap végén a közös disznótorost, mint gasztronómiai örökségünket közösségi élményként osztjuk meg a résztvevőkkel.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A meghívó itt megtekinthető.
Vissza
|