Kezdőlapra

Megosztás:

   

 

Tudósítás a Centenáriumi Asztalitenisz Kupáról
 
2012 augusztus 21.
 

Annavölgyön 100 éve alakult a Sportegyesület. 1912-től szünet nélkül csak a focicsapat működött. Az évek folyamán sok szakosztályban sportoltak a helyiek. Volt röplabda-, sakk-, ökölvívó-, teke-, természetjáró- és aszatalitenisz szakosztálya a sportegyesületnek. A labdarúgáson kívül jelenleg az asztalitenisz kedvelői sportolnak szervezett formában.
A sportegyesület a megyében másodikként alakult. A központi ünnepség szeptemberben kerül megrendezésre.
Az aszatlitenisz szakosztály tagjai külön ünnepségen emlékeztek a Centenáriumra. Ennek kapcsán meghívásos csapatversenyt rendeztek Pilismarót, Mogyorósbánya, Tata és Annavölgy csapatainak részvételével. Az eseményre meghívták a 70-es évek „Aranycsapatának” két tagját, a négyszeres világbajnok Jónyer Istvánt és a kétszeres világbajnok Klampár Tibort.
Az ünnepséget Stikker László vezette be, majd a világbajnokok bemutatása után félórás beszélgetést folytatott az illusztris vendégekkel. A jó hangulatú élménybeszámolót a múlt annavölgyi asztaliteniszezőinek kitüntetése követte. Az Annavölgyi Bányász SE Örökös tagja kitüntetést vehett át: Párkányi Mihály, Zsákovics Ferenc, Varga Ferenc, Kulp Holló István és Slamnik Péter. Ők mindnyájan sokat tettek az asztalitenisz sport meghonosításáért és népszerűsítéséért Annavölgyön.
A csapatverseny idejére a résztvevő két annavölgyi csapat „leigazolta” Jónyer Istvánt és Klampár Tibort. Az ellenfél csapatoknak nem volt ellenvetése a „villámigazolás” ellen, mivel így néhányan elmondhatják magukról, hogy világbajnokok ellen játszottak. A versenyt nagy küzdelemben a Tatai AC csapata nyerte Pilismarót, Annavölgy I. csapata, Mogyorósbánya és Annavölgy II. csapatai előtt.
A verseny végén a jelenlévőknek nagy élményben volt részük, ugyanis Jónyer István és Klampár Tibor félórás bemutatót tartott. Még mindig megcsodálhattuk a híres Jónyer-féle oldalkiflit és a Klampár-féle leütést.
A rendezvény végén a résztvevők megízlelhették azt, hogyan főz egy volt asztaliteniszező, ugyanis az Örökös tag Slamnik Péter főzte a babgulyást. A rendezvény kicsit elhúzódott, mivel sokan dedikáltatták az erre az eseményre nyomtatott emlékpólókat és mindenki fényképezkedni szeretett volna a világbajnokokkal.
Az asztalitenisz szakosztály tagjai méltóképpen emlékeztek meg a Sportegyesület alapításának 100. évfordulójáról.

 

Vissza