Kezdőlapra

Megosztás:

   

 

Ismét Annavölgyön
 
2011 augusztus 14.
 

Megérkezett Annavölgyre a Debreceni Abakusz Színjátszó Kör 36 fős tábora. A gyermek színjátszók egy hetes itttartózkodásukat egy új színdarab tanulásával töltik.
 
A gyermekek Augusztus 19.-én pénteken délután 6 órakor fellépnek a Kultúrotthonban.
Nánási Sándor rendezésével mesejátékokat, (Kis kalapban kicsi ész. - A legyek, a cigányok...) vidám jeleneteket, népi énekeket, néptáncokat adnak elő.
 
A két órás műsor végén a bátrabbaké lesz a főszerep!
A vendégek egy népi körtánc betanításával kedveskednek a helyi érdeklődőknek.
 
A szeptember 4-én tizedik évfordulójukat ünneplő Abakusz Színjátszó Kör-ről:

 


 
2001. szeptember 04-én kezdte meg működését a debreceni Kinizsi Pál Általános Iskolában. Alakulásának célja: lehetőséget adni azoknak a gyerekeknek, akik alaposabban szeretnének megismerkedni a színjátszás rejtelmeivel.
Minél tágabb, és egyre mélyebb ismeretek megszerzése és azok alkalmazása. A gondolkodás – beszéd – cselekvés komplex egészének minél magasabb készségszintű kiművelése.
Foglalkozásainkat hétköznapokon, délutánonként, heti két alkalommal, az Ady Endre Gimnáziumban és a Kinizsi Pál Általános Iskolában tarjuk.
A képzés során négy területre helyezünk nagyobb figyelmet, ezek a következők: Ének: Az ősmagyar hangsor, a pentaton „kódolása”, ismerkedés a furulyával. Mozgás: Talaj közeli, - feletti és kontakt mozgások, mozgássorok, tánc és néptánc alapok. Beszéd: A hangsúlyos, tiszta, beszéd. - továbbá a színpadi beszéd elsajátítása.Drámajáték-színjáték és kreativitás: A kettő tökéletes összhangban működik, és ezek együttes játékos képzése, fejlesztése.
Minden évben benevezünk az Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Fesztiválra, ahol szép sikereket mondhatunk magunkénak. (kilenc országos arany és 11 regionális díszoklevél minősítés, hét országos diploma, és megannyi elismerés kísérte munkánkat.
2008 őszétől a nemzetközi fesztiválokon is rész veszünk, ahol három előadásunk nemzetközi arany minősítést kapott. Általában két évente indítunk új csoportot, 8-10 éves korosztály részére .




Vissza