Kezdőlapra

Megosztás:

   

 

Közlekedésbiztonsági délután
 
2011 június 4.
 

Az Annavölgy főterén megrendezett közlekedésbiztonsági délután a Dorogi Rendőrkapitányság, a Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület és az Annavölgyi Önkormányzat szervezésének köszönhetően jó hangulatban, vidám szórakoztató, tanulságos programokkal tarkított bemutatókkal telt el.

 

A programok, vetélkedők, délben kezdődtek.
A regisztrációs lapok kitöltése után mindenki jelentkezhetett a "villám" tesztlapok, totók, kitöltésére.
 
A leggyorsabb futót traffipax segítségével választották ki.
 

A délután mosolyra fakasztó része a "részeg szemüveg" volt. Egy speciális szemüvegben kellett végig menni egy padlón, ami nem sok embernek sikerült. Az egyik szemüvegben két padlót, négy lábat lehetett látni, a másikban egy elgörbült padlót mutatott a szemüveg.
 

A gyermekeknek külön rendezett programok között szerepelt a kerékpárok rendőri ellenőrzése. Akinek a biztonságos közlekedéshez megfelelően volt felszerelve a kerékpárja díjazásban részesült.
Ez mellett a bátrabb gyermekek a kerékcsere versenyben is kipróbálhatták magukat.
 

A különböző ügyességi feladatok mellett rendőr-, tűzoltó-, mentőautókat is megtekinthettek a jelenlévők.
Külön érdekessége volt a délutánnak, hogy a Vértes volán mintegy 50 éves Ikarus55 "retró" autóbuszával utazhattak, nosztalgiázhattak gyermekek és felnőttek egyaránt.
 

A délután egyik látványos része a "disco-baleset" szimulálása volt.
Polgárőrök, rendőrök, mentók, tűzoltóság és katasztrófavédelem résztvételével, éles mentés bemutatását még a hirtelen eleredt eső sem tudta elrontani.


 

A rendezvény méltatása, eredmények értékelése, emléklapok, díjak átadása után kiválasztották az év sofőrjét.
A 2009. évben megrendezett közlekedésbiztonsági délután nyertese, ifj. Kreitner Antal az idén is elnyerte az Év sofőrje díjat.
 

A délután másik látványos része az autós felvonulás volt.
Lelkesen vettek részt az autósok, motorosok, buszosok a rendőri felvezetéssel, (Annavölgy, Sárisáp, Dág, Csolnok, Dorog, Tokod érintésével) Annavölgy főterére érkezett konvoj résztvevői.
 
A rendezvény célja a biztonságos, szabályos közlekedésre, az egymásra figyelésre, a balesetek elkerülésére, gyermekeink védelmére, figyelés felkeltése reméljük sok jelenlévőnél elérte célját.

 



Vissza