Kezdőlapra

 

Az Erkel Ferenc Kultúrotthon ünnepélyes átadása
 
2010 október 3.
 

Szombat délután 15-órai kezdettel ünnepélyes keretek közt birtokba vehette lakosságunk a megújult kultúrotthonunkat.

Erkel Ferenc születésének 200. évfordulója és Cser Simon születésének 100. évfordulója alkalmából színvonalas műsort láthattak a jelenlévők

A kultúrotthon előtti téren tartott köszöntő beszéd után átvágták a nemzetiszínű szalagot. Az ünnepi műsor már a felújított épületben folytatódott tovább.

Az ünnepségen résztvett vendégek között volt Wágner Ferenc, (Bányász Szakszervezeti Szövetség elnöke), Cser László,(Simon bácsi) fia, és felesége, az emléktáblák készítői, Flórián László, ifj. Flórián László, a kultúrotthon kivitelezői, ÉPV Szolgáltató KFT részéről Szalók Zoltán, ifj. Mali Gyula. Jelen voltak a kultúrotthon volt igazgatói: Bukó Gábor, Farkas József, valamint Stikker László, műsorvezető, versmondó.

A díszvendégeket virágokkal köszöntötték az annavölgyi óvodások, majd megkezdődött a kultúrális műsor.

Az iskolások Erkel Ferencet és Cser Simon bácsit méltató beszéde közben, Macza Péter gyönyörű hangján énekelte a Bordalt, ás a Hazám, hazám című Erkel Ferenc szerzeményt.
Az ünnepség folytatásaként az Erkel Ferenc Kultúrotthon, és a Cser Simon általános iskola emléktáblája került leleplezésre.

Emléklapok átadása után került sorra a műsor könnyeket csalogató része.
Polgármesterünk és Wágner Ferenc, együtt leplezték le Gáspár Sándor bányászfestőművész monumentális alkotását.

A sötét teremben megvilágított festmény két oldalán, égő fáklyát tartó, Magyar és Szlovák nemzeti ruhába öltözött kislányok álltak. A leleplezés után megszólalt a Bányászhimnusz, a gyermekek szinte értetlenül álltak a meghatódottság miatt könnyező idősebb korosztály láttán.

Az ünnepi műsor után annavölgyi kortárs festők, Gáspár Sándor, Perjési Ferenc, és Szolnoki Lászlóné képeiből nyitottak tárlatot.


A bányász emlékszoba újabb tárgyakkal várta a látogatókat.

A nap zárórészeként mindenki mécsest gyújthatott elhunyt bányászainkra emlékezve a kultúrotthon előtti téren álló Bányász emlékparkban.

Aki részese volt Kultúrotthonunk átadásának, meghatódva és élményekben gazdagodva térhetett haza a színvonalas rendezvény után.




Vissza