Kezdőlapra

 

Mammográfiás szűrővizsgálat!
 
2010 szeptember 15.
 

Szűrővizsgálattal az egészségért!


 

A vizsgálat időpontja: 2010.október 04.
 
A vizsgálat helye: Fő téren parkoló telepített szűrőbusz
 
Kérjük, azok a hölgyek tegyenek eleget meghívásunknak, akik behívólevéllel rendelkeznek! Részükre a szűrővizsgálat ingyenes.
 
A szűrővizsgálattal kapcsolatos kérdésével forduljon a szűrőállomáshoz bizalommal. Információ és időpont módosítás: 06-20 / 456 - 4256
 
Egészségünk megőrzése érdekében, amit az emlőszűrésről tudni érdemes
 
Az egészség megőrzésének többféle módja ismert ma már. Tudnunk kell azonban, hogy nem elegendő egészségesen táplálkozni, mozogni, kerülni a dohányzást és az alkoholfogyasztást.
Figyelnünk kell egészségi állapotunkat is, melynek egyik lehetséges módja a szűrővizsgálat. A szűrővizsgálatokkal elkerülhető több súlyos daganatos megbetegedés, illetve korán felismerve jó eredménnyel gyógyíthatók.
A népegészségügyi célú, célzott szűrővizsgálatoknak egyik fontos jellemzője, hogy behíváson alapul.
 
Néhány gondolat az emlőszűrésről:
 
A kétévenként esedékes szűrővizsgálat a 45-65 éves hölgyeket érinti. A szűrővizsgálat célja, hogy az emlők röntgenvizsgálatával felderítse a még nem is tapintható rendellenességeket. A vizsgálat rövid ideig tart, a szükséges adatok rögzítése után a szakasszisztens az emlők megtapintását követően felvételeket készít az emlőkről.
Az emlők összenyomása – ami a jól értékelhető képek készítését szolgálja – csak ritkán okoz kisebb kellemetlenséget.
 
A behíváson alapuló emlőszűrés kétévenként esedékes, ajánlott azonban havonta figyelemmel kísérni az emlők állapotát és ha bármilyen elváltozást észlelünk, forduljunk orvoshoz. A vizsgálat rövid ideig tart, gyakorlatilag kockázatmentes és általában fájdalmatlan.
 
Bíztatjuk tehát azokat, akik kézhez kapják az emlőszűrésre szóló behívólevelet, hogy éljenek a szűrővizsgálat lehetőségével.
 
További, részletes információ kérhető:
Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Közép-Dunántúli Regionális Intézete
 
Kaszásné Zsidákovits Ildikó szűrési koordinációs munkatárs
 
Tel.: 34/ 309 448 Tel.: 34/ 309 448
 



Vissza