Kezdőlapra

 

Első nap az Óvodában!
 
2010 szeptember 1.
 

Szinte újjávarázsolva várta az óvodásokat és bölcsödéseket az annavölgyi Aprófalva óvoda!

A teljesen új tető, pályázaton elnyert pénzből készült, míg a gyermekeknek az óvoda mellé épített tornaszoba önerőből és társadalmi munkával épült.

Az első napon 5 fő bölcsődés korú, és 9 fő kiscsoportos gyermeknek kell szembenéznie a mindennapos "óriási" kihívásokkal, mint koránkelés, a cumi és a szülök hiánya, társaságba való beilleszkedés, stb.

Az első közös, ízlésesen feltálalt reggeliztetés nem sikerült a várakozásnak megfelelően, mivel minden gyermek vagy otthon már reggelizett, vagy izgalmában nem tudott enni.

Voltak akik csendesen félrevonulva játszadoztak, voltak akik egy kissé megszeppenve, de határozottan vegyültek el a tömegben. Akadtak olyanok is, akik már megtalálták játszópajtásukat, első barátjukat.

A nagycsoportosok ajándék jelekkel kedveskedtek kisebb társaiknak.

Az első nap az óvó néniknek és a kicsiknek is várakozáson felül telt el, mivel a gyermekek jobban élvezték a sok gyermek és érdekes játékok között töltött időt, mint az izgatottan, féltve várakozó szülők.

Az első önálló lépések gyermekünk életében, ahol nincs állandóan szemünk előtt gyermekünk! Szinte nagyobb sokk-hatás a szülőknek, mint gondtalan, vígan játszadozó gyermekeiknek.

Az első egy-két hét még a szoktatás korszaka gyermeknek és szülőnek egyaránt.

Vissza