Kezdőlapra

 

Hír az iskolából
 
2009 november 27.
 

Monos Józsefné a Cser Simon tagiskola igazgatója tájékoztatót küldött tanulóink 2008. évi kompetenciamérésének eredményéről.
 
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által előírt 2008. májusában végzett kompetencia mérések (2008. május) eredményei a következők:
 
Negyedik évfolyamon /jelenleg hatodikosok/ a mérés az olvasási-, írási- és számolási készséget, valamint a rendszerező- és kombinatív képességet vizsgálta. Ebben az osztályban az országos átlagnál magasabb volt az össze-adás-, a szorzás-, az osztás- és az elemi számolási készség, valamint az elemi gondolkodás- és a rendszerező képesség kiépültsége. Az országos átlaggal azonos szinten volt a kivonás készségének kiépültsége. Az országos átlag alatt volt az olvasás-, az írás-, az elemi számolási-, és a mértékváltó készség gyakorlottsága. Cél, az előkészítő és kezdő szinten lévő tanulók eljuttatása legalább a haladó szintre, a többiek eljuttatása a befejező vagy az optimális szintre.
 
A hatodik /jelenleg nyolcadikosok/ és a nyolcadik /jelenleg tizedike-sek/ évfolyamokon jóval a minimum szint felett teljesítettünk. A hatodik évfolyam átlageredménye 497 pont, az országos 499 ponttal szemben. ( Kisközségi iskoláké 472 pont.) Az első szint alatt három diákunk, a többiek többsége az első és második szinten illetve ketten a negyedik szinten helyezkedtek el.
 
A nyolcadik évfolyam átlageredménye 478 pont, az országos 497 ponttal szemben. ( Kisközségi iskoláké 469 pont.) Ebben az osztályban valamennyi tanuló az első és a második szinten helyezkedett el.


Vissza