Kezdőlapra

 

Kistérségi közgyűlés házigazdái voltunk
 
2009 augusztus 12.
 

Augusztus 7-én fogadta először ez a tábla a községünkbe látogatókat. A kihelyezés időzítése talán nem véletlen, ezen a napon Annavölgy adott helyet a "Duna-Pilis-Gerecse" Vidékfejlesztési Egyesület soronkövetkező közgyűlésének.
 
Az egyesület a dorogi és az esztergomi kistérség 22 települését fogja össze. Tagjai a települések önkormányzatai, kisebbségi önkormányzatok, civil szervezetek, gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók.
 
Az egyesület célja, hogy összefogva, ezáltal nagy hatékonysággal részt venni pályázatokban. Az elnyert források lehetővé teszik, hogy a térség egy vidéki minőségi életközösségben élhessen, ott ahol tisztelik a múltat, tárt karokkal várják a vendégeket, óvják a környezetet, törekszenek a környezetbarát technológiák meghonosítására.
Ha többet akar tudni az egyesületről, itt olvashat róla.


Délután fél öt után a tagok képviselői elfoglalták helyeiket a Művelődési ház termében, és Bánhidi József, a vendéglátó polgármester megnyitotta az ülést.
 
A közgyűlés napirendje az egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiája (HVS) Leader részének felülvizsgálata volt, melyet Bérces József, az egyesület elnöke ismertetett.
 

A LEADER program az Új Magyarország Vidékfejlesztési program része, amelyre nézve a pályázás lehetőségét első körben az év negyedik negyedévében kívánják megnyitni.
Ehhez volt szükség a most elvégzett HVS felülvizsgálatra. A felülvizsgált stratégiában került kidolgozásra, hogy milyen jogcímen, milyen feltételekkel lehet kérelmeket beadni az egyesület tevékenysége által lefedett dorogi, esztergomi kistérségben.
 
Az elfogadott HVS szerint 8 célterületre lehet majd pályázni 828.000 Euro előirányzott forrásra.
 
A pályázati lehetőségek Annavölgy Önkormányzata, civil szervezetei, mikrovállalkozásai és egyéni vállalkozói részére is pályázati lehetőséget fog adni 60-100 %-os támogatás intenzitással. Amint aktuális lesz, a pályázható területek is nyilvánosságra kerülnek.
 
Reméljük a közgyűlés eredményes lesz, és községünk, vállalkozóink élhetnek a pályázatok adta lehetőségekkel.


Vissza